hypnofit Bootcamp logo

Veelgestelde vragen

Ik krijg natuurlijk over hypnofit BOOTCAMP veel vragen over de combinatie van fysieke bootcamp en mentale hypnose trainingen. Daarom heb ik alvast antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen.

Stel ook je vragen via info@hypnofitbootcamp.nl. Als je WhatsApp/sms handiger vindt dan zie ik je bericht tegemoet op mijn nummer 06-40 63 95 44. Bellen kan natuurlijk ook als je het gewoon prettiger vindt om mij te spreken.

Algemeen

Waarom zou ik voor deze combinatie van fysieke bootcamp en mentale sporthypnose kiezen?

Omdat ik je nu de mogelijkheid kan bieden. Dat klinkt misschien simpel, en dat is het ook. Iedereen kan namelijk wel in beweging komen. Maar om in beweging te komen om je gezonde doelen te behalen en standvastig te zijn, deze doelen te behouden, dat wordt voor een groot deel bepaald tussen je oren. En dat is ook precies waarom het minder makkelijk is het “gewoon te doen". Nu biedt sporthypnose de mogelijkheid om alles wat je tegenhoudt comfortabel te maken waardoor je gewoon in beweging komt en blijft. Handig als je daar dan jouw gezonde doelen aan koppelt, toch?

Bootcamp

Wanneer kies ik voor bootcamp?

  • Je weet dat je thuis voor jezelf kan gaan trainen, maar met meer mensen is het leuker en motiverender?
  • Je weet dat je aan je conditie moet gaan werken, maar je hebt het gevoel dat je gauw wil opgeven?
  • Je weet dat je hiermee snel kracht en zelfvertrouwen opbouwt, maar je moet het zelfvertrouwen eerst vinden om de eerste stap te zetten?

Hoe werkt bootcamp nou precies?

Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een bootcampinstructeur. Het doel is om jouw kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren doordat je deelneemt aan intense groepstrainingen gedurende de periode van een uur. Door het teamverband sporten jij en de overige deelnemers intenser dan dat je dat individueel zou doen, zodat jouw efficiëntie van de training verhoogt.

Is bootcamp iets waar je zelfverzekerd mee aan de slag kan gaan?

Jazeker, want bootcamp is ook heerlijk inspannend en een heel bijzondere ervaring. Je volgt de hele training gewoon op jouw eigen niveau en intensiteit en behoudt te allen tijde zelf de controle over wat je doet. Een bootcamptrainer kan je alleen motiveren om gecontroleerd en verantwoord verder te gaan dan je eigenlijk denkt. Bootcamp is een ongelooflijk krachtig instrument. Bootcamp blijf je doortrainen om goed fysiek in balans te blijven bij negatieve invloeden die jouw gezonde doelen in de weg staan.

Hoe verloopt een bootcamp training en wat bereid ik voor?

Dit staat uitgebreid uitgelegd op de website bij 'eerste keer bootcamp'.

Mag ik iemand meenemen?

Natuurlijk. Als je het zelf prettig vindt mag iemand bij een kennismaking en/of intake aanwezig zijn. Bij de bootcamp training zelf mag iemand ook aanwezig zijn, maar de bootcamptrainer heeft wel je focus nodig.

Kan ik bootcamp thuis trainen?

Ja dat kan. Bootcamp kun je prima thuis doen. Wees er wel van bewust dat je niet te zwaar traint, want in de meeste gevallen is er geen deskundig persoon aanwezig die op je let en aanwijzingen geeft ter voorkoming van blessures.

Hoe weet ik of ik een goede bootcamptrainer heb?

Kijk of vraag naar diploma’s en certificaten, vraag naar ervaringen van anderen en ga op je gevoel af.

Sporthypnose

Wanneer kies ik voor sporthypnose?

  • Je weet dat je in beweging moet komen vanwege je gezondheid, maar je kunt je motivatie niet vinden?
  • Weet je wel hoe een bepaalde beweging gedaan moet worden, maar lukt het gewoon nog niet helemaal?
  • Weet je precies hoe het allemaal moet, maar heb je je zenuwen niet in bedwang?
  • Heb je last van faalangst tijdens de prestatiemomenten en blokkeer je mentaal?

Hoe werkt sporthypnose nou precies?

Wanneer je een bepaalde beweging hebt aangeleerd, wil het natuurlijk nog niet zeggen dat je hem echt beheerst. Je weet hoe je het moet doen, maar je moet er echt nog over nadenken. Het kan ook zijn dat je hem al zonder nadenken doet, maar dat je niet verder komt om de beweging te verbeteren. Op dit soort momenten kun je dus d.m.v. sporthypnose dit proces versnellen. Het is namelijk bewezen dat je spieren een geheugen hebben. Dit spiergeheugen kun je dus zelf creëren. Je kunt je spieren laten leren. Onderzoek heeft tevens aangetoond dat je wel 30.000 maal een beweging moet doen om te zeggen dat je het echt vlekkeloos beheerst.

Is sporthypnose iets waar je zelfverzekerd mee aan de slag kan gaan?

Jazeker, want sporthypnose is ook heerlijk ontspannen en een heel bijzondere ervaring. Je maakt de hele sessie gewoon mee en behoudt te allen tijde zelf de controle. Een sporthypnose trainer kan alleen veranderen wat jij wil dat verandert. Sporthypnose is een ongelooflijk krachtig instrument wat je blijft doortrainen om goed mentaal in balans te blijven bij negatieve invloeden die jouw gezonde doelen in de weg staan.

Werkt sporthypnose altijd?

Sporthypnose werkt net als andere mentale trainingen niet voor iedereen. Gelukkig komt dit bij sporthypnose niet zo vaak voor en je wordt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op de training zodat de verbeteringskans om je gezonde doelen te halen optimaal is.

Hoe voelt het om in een staat van sporthypnose te zijn?

Iedereen die ooit onder een vorm van hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijke ontspannen en fantastische ervaring. Je raakt niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee.

Wat is het verschil tussen een sporthypnose trainer en een hypnotherapeut?

Een sporthypnose trainer is expert op het gebied van sport en hypnose en geen therapeut. Een hypnotherapeut heeft een bredere opleiding en geeft je inzicht in het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een probleem door samen met jou onder hypnose beperkende overtuigingen, emoties en angsten op te sporen en op te lossen.

Kan ik onder een sporthypnose blijven steken?

Nee, dit is niet mogelijk. De sporthypnose trainer heft de hypnose op of je kunt het proces zelf stoppen.

Kan de sporthypnose trainer mij dingen laten doen die ik niet wil?

Nee, dat is onmogelijk. Een sporthypnose trainer kan je alleen ‘dingen laten doen’ die je in het dagelijks leven ook zou doen. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat onder sporthypnose ook niet.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

In principe kan iedereen die de bereidheid heeft gehypnotiseerd worden.

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?

Nee, je bereidheid is nodig om een staat van sporthypnose te verkrijgen.

Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet?

Ook dit is niet mogelijk. Geen bereidheid is geen hypnose.

Hoe verloopt een sporthypnose training en wat bereid ik voor?

Dit staat uitgebreid uitgelegd op de website bij 'eerste keer sporthypnose'.

Mag ik iemand meenemen?

Natuurlijk. Als je het zelf prettig vindt mag iemand bij een kennismaking en/of intake aanwezig zijn. Bij de sporthypnose training zelf kan niemand anders aanwezig zijn, de sporthypnose trainer heeft dan je focus nodig.

Kan ik sporthypnose op mijzelf toepassen?

Ja dat kan. Zelfhypnose kun je leren. Je kunt alleen zelf geen veranderingen maken in je onderbewustzijn.

Hoe weet ik of ik een goede sporthypnose trainer heb?

Kijk of vraag naar diploma’s en certificaten, vraag naar ervaringen van anderen en ga op je gevoel af.